Wist u, dat er al 26 (!) jaar zondagochtendconcerten worden georganiseerd bij De Zwarte Ruiter ? We starten elk jaar in oktober en daarna volgen nog 5 klassieke / kamermuziek concerten verdeeld over de maanden t/m april volgend jaar. Vandaag op zondag 10 februari treedt voor u op Giuseppe Nova met dwarsfluit. Hij wordt op piano begeleid door Bertrand Giraud. De heren brengen werken van W.A. Mozart, G. Donizetti, Fr. Doppler, W. Popp, G. Bizet en J. Massenet.

Aanvang concert 11.30 uur (kassa open vanaf 10.45 uur). De entree bedraagt € 15 en dat is inclusief een gratis kop koffie/thee bij ontvangst en een consumptie naar keuze na afloop van het concert.
Wij adviseren om op tijd te komen; Reserveren van stoelen is helaas niet mogelijk.

giuseppenova2_mainBertrand-Giraud-1

De uitvoeringen van Giuseppe Nova zijn in de internationale pers uitvoerig geprezen. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium van Turijn en het Conservatoire Supérieur de Lyon. In 1982 maakte hij zijn debuut als solist bij het RAI Symfonieorkest. Dit was het begin van een briljante carrière met optredens in de meest prestigieuze concertzalen  van Europa, de V.S en Azië. Hij heeft les gegeven in Pescara, Rome en Genève; Thans is hij docent aan het Conservatoire de la Vallée d’ Aoste. In 2011 ontving hij in Praag de European Award for Artistic and Cultural activities. Giuseppe Nova bespeelt een 19,5 karaats gouden Powell-fluit, die speciaal voor hem is gemaakt.

Bertrand Giraud behaalde in 1995 zijn piano- en kamermuziekdiploma aan het Conservatorium van Genève. Hij studeerde ook compositie, muziekanalyse en improvisatie. Hij heeft talloze nationale en internationale muziekwedstrijden gewonnen en trad op in vele Europese landen, evenals in Amerika en Azië. Samenwerking met Thai TV leidde tot een optreden voor de koningin van Thailand. Sinds 1998 is hij artistiek directeur van het Jean Francaix-muziekconcours. Bertrand Giraud heeft liefst 17 cd’s opgenomen.

Evenement info & Locatie

Kaart wordt geladen...

Datum: 10/02/2019
Tijdstip: 11:30 - 13:00

Locatie: Herberg De Zwarte Ruiter