Kersen in Glas   Bert Vissers_Hutspot

Zondag 29 oktober om (ongeveer) 13.00 uur, in ieder geval direct aansluitend aan het klassiek zondagochtendconcert in onze “Biertuin”, vindt de opening plaats van de expositie van schilderijen van Bert Vissers.

Bert, geboren in 1958 en alweer bijna 20 jaar woonachtig in St. Geertruid, is tot eind 2015 actief geweest in de ICT, in een wereld die steeds hectischer en vluchtiger wordt. Wat vandaag nieuw is, is morgen alweer verouderd. Voor stilstaan is geen tijd meer. We gunnen onszelf steeds minder tijd om te genieten van de mooie momenten. Deze mooie momenten zijn voor Bert de bron van inspiratie geworden. Stilstaan bij alledaagse gebeurtenissen, die geluksmomentjes oproepen, zoals een aanblik van een heerlijk ontbijt, een maaltijd in voorbereiding, de vormen en warme kleuren van fruit en groenten etc. Door deze vast te leggen in schilderijen, worden deze momenten elke keer weer opnieuw beleefd. Door het gebruik van eigentijdse materialen en composities met frisse kleuren zijn de schilderijen een mooie uiting van het hedendaagse realisme.

Bert Vissers is in 1996 gestart met schilderen. Na een jarenlange pauze heeft hij 3 jaar geleden het penseel weer opgepakt. Bij toeval kwam hij in contact met Dirk Bal, een professioneel kunstschilder die net was verhuisd naar Zuid Limburg. Bij Dirk Bal heeft hij privé lessen gevolgd; Hij heeft veel van zijn kennis en kunde aan Bert overgebracht.

De expositie van olieverfschilderijen van Bert Vissers duurt 4 weken, van zondag 29 oktober tot vrijdag 24 november 2017.

 

Evenement info & Locatie

Kaart wordt geladen...

Datum: 29/10/2017
Tijdstip: 13:00

Locatie: Herberg De Zwarte Ruiter