Wie sjoen os Limburg toch is: Het Geul- en Gulpdal is het mooiste landschap in Nederland. Reden voor de Stichting Natuur en Milieu om vijf sterren toe te kennen aan dit mooie stukje Zuid-Limburg! De sterren werden gegeven voor belevingswaarde, ecologische waarde, cultuurhistorische waarde, mogelijkheden tot natuurrecreatie en het unieke, authentieke karakter van het gebied.

In het golvende landschap liggen nostalgische dorpen en gehuchten tussen groene weiden en kleurrijke hoogstamboomgaarden. Laat u verrassen door schitterende vergezichten, holle wegen, de vakwerkboerderijen en het kabbelende water van Geul en Gulp. Het is de ideale omgeving voor rustzoekers, wandelaars en fietsers. Een heel netwerk van wandel- en fietsroutes is uitgezet voor de recreatieve of de meer geoefende sporter. En na zo’n inspanning is het natuurlijk goed thuiskomen in een gezellig café of op een van de vele terrasjes.

Tja, we kunnen met nog meer woorden proberen om het “Heuvelland Gevoel” dat wij hier iedere dag weer ervaren, te omschrijven, maar u moet het eigenlijk gewoon meemaken. Eenmaal in Zuid-Limburg geweest, blijf je terug komen. We nodigen u dan ook van harte uit om te komen genieten!