Wandelen & Fietsen

Door de centrale ligging van Gulpen in het Limburgse Heuvelland, is De Zwarte Ruiter de ideale start- en rustplaats voor wandelaars en fietsers. Bij ons verzamelen met koffie en Limburgse vlaai, of na afloop genieten van een wel verdiend mooi glas speciaalbier of een lekkere hap, het is allemaal mogelijk.

Op ons terras is een oplaadpunt voor electrische fietsen.

NIEUW !

KROEGJESROUTEPAD ARRANGEMENT
(dit arrangement is te reserveren vanaf 3 maart, via e-mail of telefonisch)

Een langeafstand pad waarbij je wandelend alle kroegjes kunt bezoeken die zijn aangesloten bij de Vijlenerberg kroegjes. De routes zijn verdeeld in 3 dagtochten van ongeveer 18 kilometer per dag en je logeert in 3 van de kroegjes, tevens Herberg. De trajecten zijn van Epen naar Gulpen, van Gulpen naar Holset en van Holset terug naar Epen.
Het arrangement is inclusief:
* 3 x overnachting met een goed ontbijt ( Herberg Oud Holset, Herberg de Zwarte Ruiter en Herberg de Smidse)
* 3 x heerlijk diner
* 3 dagen vervoer van uw bagage
* 3 route beschrijvingen van het kroegjesroute pad, elke dag een wandeling van ongeveer 18 kilometer
Het kroegjespad arrangement is het gehele jaar te reserveren met aankomst op alle dagen van de week met uitzondering van de Krokus- mei-, herfst en kerstvakantie en met feestdagen.
De prijs bedraagt € 80 per persoon per nacht van zondag tot en met donderdag en € 95 per persoon per nacht op vrijdag en zaterdag, op basis van 2 personen per kamer. Voor alleengebruik van een kamer geldt een toeslag van € 10 per nacht. Wij hopen u vanaf maart als gast te mogen begroeten!
Voor reserveringen bel:
Herberg de Zwarte Ruiter, Gulpen 043 450 4635 | Herberg de Smidse, Epen 043-4551253 | Herberg Oud Holset, Holset 043-3066650 | 
Uitgebreide info over de Kroegjesroutes: www.kroegjesroutes.nl
 

Kroegjesroutes

Wandelen door het Zuid-Limburgse heuvellandschap in combinatie met heerlijk eten en drinken. Wat wil je nog meer ? De Vijlenerberg Kroegjesroutes is een samenwerkingsverband tussen 10 supergezellige (eet)café’s en herbergen, gelegen op en rondom de Vijlenerberg. De sfeer is er gemoedelijk, warm en gastvrij. Al deze kroegjes zijn met elkaar verbonden door prachtige wandelroutes. In totaal 45 stuks! De routes zijn gevarieerd, zowel in afstand (van 6 tot 28 km) als in hoogte. Je start bij de ene en wandelt naar de andere kroeg, dan weer terug, of je wandelt door naar een volgende kroeg.
Dit zijn de wandelingen die bij ons starten:

De Zwarte Ruiter – Herberg de Smidse Epen 18.5 km.
De Zwarte Ruiter – Bie de Tantes Eys 11 km v.v.
De Zwarte Ruiter – A gen Kirk Vijlen 16 km v.v.
De Zwarte Ruiter – ’t Pintje Mechelen 14 km v.v.
De Zwarte Ruiter – I gen Durp Wahlwiller 11 km v.v.

Happen en Trappen

Hoe ziet een dagje Happen en Trappen eruit? 1. Ontvangst met koffie en gebak. 2. Trappen naar een smakelijk soepje 3. Op naar het voorgerecht 4. Moment suprême: een heerlijk hoofdgerecht. 5. Laatste tussenstop: het dessert. 6. Laatste etappe terug naar het startpunt.

Het dagarrangement “Geulheuvelroute’ van Happen en Trappen kost € 41,95 p.p. en daarbij is inbegrepen:
een uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (die u aan het einde van de dag weer inlevert)

  • Koffie en gebak bij Grand Café Geusseltbad, Maastricht
  • Soep * bij De Dwaze Herder, Maastricht
  • Voorgerecht bij Herberg de Zwarte Ruiter, Gulpen
  • Hoofdgerecht bij Dinercafé Amadeus, Valkenburg
  • Nagerecht bij In den Hoof, Maastricht

Via een steeds veranderend landschap maken we kennis met sfeervolle dorpjes met een hoog toeristisch gehalte. Dat is heel begrijpelijk, want het is hier schilderachtig mooi. Liefhebbers van flora en fauna kunnen hun hart ophalen: de heuvels van Zuid-Limburg zijn mooi én uitdagend. Wees gerust: na iedere inspanning wacht u een smakelijke beloning. Bij deze route fietst u door de bossen waar op een van de weinige plekken wilde orchideeën groeien. De Zwarte Ruiter is een van de deelnemende restaurants, en verzorgt het voorgerecht. Er is altijd de keus uit vlees, vis of vegetarisch.

Boek veilig en snel op www.happenentrappen.nl/route/15

Gulpener Bierwandeling

In samenwerking met VVV Zuid-Limburg is de Gulpener Bierwandeling ontwikkeld. Deze schitterende wandeling van 9 km voert u door het Gulpdal langs Kasteel Neubourg, de hopvelden in Reijmerstok en de gehuchten Pesaken en Euverem. Na afloop wacht u een mini bierproeverij bij De Zwarte Ruiter. Duur 2 – 2,5 uur. Prijs: € 7,45 p.p. Meer info / reserveren? Via het VVV kantoor.

Wandelgids Zuid-Limburg

Wandelgids Zuid-Limburg heeft 3 rondwandelingen opgesteld, die starten vanaf De Zwarte Ruiter: U kunt ze ook gratis downloaden op uw smartphone via de app “Wandelgids Limburg “.

Wandelgids Zuid Limburg (6,8 km)
Wandelgids Zuid Limburg (8,3 km)
Wandelgids Zuid Limburg (12,8)