Wandelen & Fietsen in Gulpen

Het Zuid-Limburgse heuvellandschap is een walhalla voor wandelaars en fietsers. Zonder twijfel is dit het mooiste landschap van Nederland! U kunt rondom Gulpen dus uitstekend wandelen en fietsen. Ook mountainbikers en wielrenners kunnen zich goed vermaken in de omgeving. Wilt u een uitstap maken naar België of Duitsland? Ook dat is mogelijk!

De mooiste wandelroutes vindt u op Wandelgids Zuid-Limburg of op de site van VVV / Visit Zuid-Limburg, waar u kunt selecteren op plaats of op lengte !

Geniet van het prachtige heuvellandschap
Onze herberg is centraal gelegen in Gulpen, waardoor dit de ideale start- en rustplaats is voor een heerlijke fietstocht of wandeling. Op ons terras kunt u gebruikmaken van een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Wanneer u er klaar voor bent, kunt u het heuvellandschap verkennen en genieten van al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Laat u verrassen door schitterende vergezichten, holle wegen, vakwerkboerderijen, kabbelend water en nostalgische dorpen en gehuchten. Wilt u even bijkomen of uw inspanning afsluiten? Geniet dan van een welverdiend hapje en drankje bij Herberg De Zwarte Ruiter of één van de andere talloze cafés in de buurt!

Arrangementen
Eén van de mooiste wandelroutes in Zuid-Limburg is het Krijtlandpad. Dit pad is 91,4 km lang, telt zes etappes en gaat voor meer dan zestig procent over onverharde wegen. Tijdens deze route komt u langs de mooiste plekjes die Zuid-Limburg te bieden heeft. Elke dag weer mogen wij wandelaars ontvangen die deze route lopen, voor zowel een overnachting als voor een lunch, diner of borrel. Ook wandelaars van de Dutch Mountain Trail, een route van eveneens ongeveer 100 km., weten ons goed te vinden. Het is weliswaar niet de langste, maar wel de zwaarste wandeling van Nederland geworden, die misschien zelfs kan concurreren met een serieuze tocht in de echte bergen. Bovendien bieden wij het Kroegjesroutepad Arrangement aan, in samenwerking met Herberg de Smidse (Epen) en Herberg Oud Holset (Holset). Dit is een langeafstandswandeling van drie dagen, waarbij bagagevervoer, overnachting, ontbijt en diner zijn inbegrepen. Het maakt hierbij niet uit bij welke van de drie herbergen u begint, dit is echter afhankelijk van de beschikbaarheid van de kamers.

Neem contact op voor meer informatie
Wij vertellen graag meer over de verschillende wandel- en fietsroutes rond Gulpen. Ook indien u meer informatie wenst over onze arrangementen kunt u gerust contact met ons opnemen. Bel ons op 043-4504635 / 0654670118 of stuur een e-mail naar info@herbergdezwarteruiter.n

Kroegjesroutepad Arrangement 

Een schitterende wandeling in Zuid-Limburg, verdeeld in 3 dagtochten van ongeveer 18 km, die voeren langs alle kroegjes die zijn aangesloten bij de ‘Vijlenerberg Kroegjesroute’. U logeert in 3 van de kroegjes, tevens herberg: Herberg de Zwarte Ruiter (Gulpen), Herberg Oud-Holset (Holset) en Herberg de Smidse (Epen). De trajecten zijn van Gulpen naar Holset, van Holset naar Epen en van Epen naar Gulpen. Het maakt niet uit bij welke herberg u start (we overleggen graag met u en kijken naar de beschikbaarheid van kamers), maar de volgorde van de 3 dagtochten ligt wel vast.

Dit arrangement is inclusief:
* 3 x overnachting incl stevig Limburgs ontbijt
* 3 x heerlijk diner
* 3 dagen vervoer van uw bagage

* 3 route beschrijvingen van het Kroegjesroute pad, elke dag een wandeling van ongeveer 18 km

Het is het hele jaar te reserveren met aankomst op alle dagen van de week met uitzondering van de mei-, herfst en kerstvakantie en de feestdagen. Het tarief bedraagt € 85 p.p. per nacht van zondag t/m donderdag en € 100 p.p. per nacht op vrijdag en zaterdag, op basis van 2 personen per kamer. Voor alleengebruik van een kamer geldt een toeslag van € 10 per nacht. Het is helaas niet mogelijk om bij dit arrangement uw hond mee te nemen. U kunt eventueel ook een verlengingsnacht reserveren, tegen dezelfde prijs, zodat u na de laatste wandeldag niet naar huis hoeft te rijden; Dit is mogelijk in een herberg naar keuze en op basis van beschikbaarheid. Wij hopen u gauw als gast te mogen begroeten!
Reserveren? Bel of mail Herberg de Zwarte Ruiter 043 4504635 info@herbergdezwarteruiter.nl of Herberg de Smidse 043-4551253 info@smidse.nl of Herberg Oud Holset 043-3066650 info@oud-holset.nl. U neemt contact op met één van de 3 herbergen en deze zal dan de beschikbaarheid van kamers op de door u aangegeven data checken bij de 2 collega’s. Als alles ‘rond’ is, ontvangt u via email de schriftelijke bevestiging van De Smidse.

Happen en Trappen

Hoe ziet een dagje Happen en Trappen eruit? 1. Ontvangst met koffie en gebak. 2. Trappen naar het voorgerecht. 3. Op naar een smakelijk soepje. 4. Moment suprême: het hoofdgerecht  5. Laatste tussenstop: het dessert. 6. Laatste etappe terug naar het startpunt. De heuvels van Zuid-Limburg zijn mooi én uitdagend. Wees welkom voor een tocht langs mooie dorpjes en geniet van overheerlijke versnaperingen onderweg! Een dagarrangement kost € 41,95 en hierbij is inbegrepen:

  • Koffie en gebak bij Grand Café Geusseltbad
  • Soep bij De Dwaze Herder
  • Voorgerecht bij Herberg de Zwarte Ruiter (vis/vlees/vegetarisch)
  • Hoofdgerecht bij Dinercafé Amadeus
  • Nagerecht bij In den Hoof

Boek veilig en snel op Geulheuvelroute – Happen en Trappen – de lekkerste fietstochten van Nederland en België

Kroegjesroutes

Wandelen door het Zuid-Limburgse heuvellandschap in combinatie met heerlijk eten en drinken. Wat wil je nog meer ? De Vijlenerberg Kroegjesroutes is een samenwerkingsverband tussen 10 supergezellige (eet)café’s en herbergen, gelegen op en rondom de Vijlenerberg. De sfeer is er gemoedelijk, warm en gastvrij. Al deze kroegjes zijn met elkaar verbonden door prachtige wandelroutes. In totaal 45 stuks! De routes zijn gevarieerd, zowel in afstand (van 6 tot 28 km) als in hoogte. Je start bij de ene en wandelt naar de andere kroeg, dan weer terug, of je wandelt door naar een volgende kroeg. Dit zijn de wandelingen die bij ons starten:

De Zwarte Ruiter – Bie de Tantes Eys 11 km v.v.
De Zwarte Ruiter – A gen Kirk Vijlen 16 km v.v.
De Zwarte Ruiter – ’t Pintje Mechelen 14 km v.v.
De Zwarte Ruiter – I gen Durp Wahlwiller 11 km v.v.

Gulpener Bierwandeling 

In samenwerking met Visit Zuid-Limburg is de Gulpener Bierwandeling ontwikkeld. Deze schitterende wandeling van 9 km voert u door het Gulpdal langs Kasteel Neubourg, de hopvelden in Reijmerstok en de gehuchten Pesaken en Euverem. Na afloop wacht u een mini bierproeverij bij De Zwarte Ruiter. Duur 2 – 2,5 uur. Prijs: € 7,95 p.p. Klik hier om te reserveren via Visit Zuid-Limburg / Gulpener Bierwandeling.