Massaai dorp         mujer de gambia

Ton van der Werf (geb. Soestdijk, 1956, thans wonend en werkend in Maastricht) exposeert zijn schilderijen 6 weken in De Zwarte Ruiter, van 24 april t/m 5 juni 2016. Te bezichtigen dagelijks vanaf 10.00 uur m.u.v. de dinsdag (=sluitingsdag De Zwarte Ruiter).
De opening van zijn expositie vindt plaats op zondag 24 april om 12.30 uur, aansluitend aan het “Muziek Klassiek Gulpen” zondagochtendconcert. Ton is zondagmiddag 24 april in de zaak aanwezig.

 

De kunst van Ton van der Werf is ook de kunst van het zwerven.
Op jonge leeftijd, na een studie aan de Utrechtse Kunst Academie, vertrok Ton van der Werf naar Midden-Amerika. Al reizend maakte hij veel avonturen mee, maar leerde ook de zelfkant van de samenleving kennen. In Mexico City kon hij deze reiservaringen verwerken aan het Centro de Investigacion y Experimentacion Plastica, waar hij een fresco studie volgde.
Door zijn vele reizen kon hij zijn ogen goed de kost geven; Dit vertaalde zich in zijn schilderijen door trefzekere, spannende en geraffineerde kleurtoepassingen waarin wisselende stemmingen en emoties tot uitdrukking komen. In spontane wisselwerking van poëzie en ironie, van gevoeligheid en agressie ontstaan schilderijen die een even vrolijke als verhelderende kijk op onze omringende werkelijkheid weergeven. Hij zelf vindt zich een voyeur en doorgeefluik, die graag de toeschouwer meeneemt in zijn kleurrijke wereld.

 

 

Evenement info & Locatie

Kaart wordt geladen...

Datum: 24/04/2016
Tijdstip: 10:00 - 23:00

Locatie: Herberg De Zwarte Ruiter