martijn willers  noelle-weidmann2

Deze zondagochtend starten we met het nieuwe seizoen (liefst het 26e ! seizoen) Muziek Klassiek Gulpen – de serie van 6 zondagochtendconcerten in de periode oktober tot en met april volgend jaar – met een optreden van Noëlle Weidmann (cello) en Martijn Willers (piano). Zij brengen werken van Messiaen, Janacek en Chopin.


Aanvang concert 11.30 uur 
(kassa open vanaf 10.45 uur). De entree bedraagt € 15 en dat is inclusief een gratis kop koffie/thee bij ontvangst en een consumptie naar keuze na afloop van het concert.
Wij adviseren om op tijd te komen; Reserveren van stoelen is helaas niet mogelijk.


Korting entree concerten

Bij reservering van 3 respectievelijk 6 zondagochtendconcerten betaalt u € 37,50 (in plaats van € 45)  respectievelijk € 75 (in plaats van € 90)
Bankrekening NL13 RABO 0198219806 t.n.v. de Stichting Muziek Klassiek Gulpen


Organisatie / informatie:

Stichting Muziek Klassiek Gulpen
L. Hermans, voorzitter-secretaris, tevens contactadres:
tel. 043-4511602, Hamerstraat 8A, 6287 NG Eys, l.hermans-zwitserlood@hetnet.nl
P. Caelen, artistiek leider
H. Heussen, penningmeester


Noëlle Weidmann
is in 1985 in Metz (Fr.) geboren. Zij begon op 5-jarige leeftijd piano te spelen en een jaar later ook cello. Weer een jaar later besloot ze zich volledig toe te leggen op dit instrument. In 2001 werd ze toegelaten aan het Conservatoire National Superieur de Musique te Parijs, waar ze les kreeg van Michel Strauss. Een jaar later behaalde ze aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen haar diploma met onderscheiding. In mei 2006 werd Noëlle Weidmann benoemd tot solocelliste van het Noord Nederlands Orkest, terwijl ze in september van dat jaar toegelaten werd tot de voortgezette opleiding aan het CNSM te Parijs.
Noëlle treedt ook op als soliste bij Franse orkesten en als kamermuzikante op een aantal festivals in Europa, o.a. in La Roque d’Antheron en Santander.

Martijn Willers studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam, o.a. bij David Kuyken. Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Jan Wijn en Willem Brons. In 2006 won hij de SNS Reaal Fonds Masterclassprijs in de finale van het 57e Vriendenkransconcours van het Concertgebouw en – orkest. Martijn vormt een vast duo met de cellist Joris van den Berg. In 2008 won het duo een 3e prijs bij het internationale Kamermuziek Concours te Pörtschach (Oost.). In mei 2104 werden Joris van den Berg en Martijn Willers in het Concertgebouw te A’dam winnaars van de Dutch Classical Talent Award. In juni 2014 maakte het duo een tournee door China. Martijn Willers werkt regelmatig samen met veel verschillende musici. Ook speelt hij elk jaar met veel plezier als repetitor met studenten en docenten tijdens de Internationale Masterclasses in Apeldoorn. Lesgeven is zijn grote passie.

 

Aansluitend aan het concert, om ongeveer 13.00 uur, wordt de beeldend kunstenaar geintroduceerd, die de komende 5 weken zijn werken bij De Zwarte Ruiter zal exposeren: Felix Wijns. Van zondag 14 oktober tot vrijdag 16 november zal hij schilderijen en een aantal glasobjecten tentoonstellen.

 

 

 

Evenement info & Locatie

Kaart wordt geladen...

Datum: 14/10/2018
Tijdstip: 11:30 - 13:00

Locatie: Herberg De Zwarte Ruiter