wouter bergenhuizen vincent kusters

Wist u, dat er al 26 (!) jaar zondagochtendconcerten worden georganiseerd bij De Zwarte Ruiter ? We starten elk jaar in oktober en daarna volgen nog 5 klassieke / kamermuziek concerten verdeeld over de maanden t/m april volgend jaar. Vandaag op zondag 6 januari treedt voor u op bariton Vincent Kusters. Hij wordt op piano begeleid door Wouter Bergenhuizen. De heren brengen werken van Franz Schubert en Schöne Mullerin.

Aansluitend aan het concert vindt de opening plaats van de expositie van beeldend kunstenaar Ger Koks. Gedurende 6 weken zal Ger zijn schilderijen met als thema het Limburgse landschap in De Zwarte Ruiter tentoonstellen.


Aanvang concert 11.30 uur
 (kassa open vanaf 10.45 uur). De entree bedraagt € 15 en dat is inclusief een gratis kop koffie/thee bij ontvangst en een consumptie naar keuze na afloop van het concert.
Wij adviseren om op tijd te komen; Reserveren van stoelen is helaas niet mogelijk.

 

Vincent Kusters voltooide in 2016 zijn masterstudie zang bij Mya Besselink en zijn masterstudie piano bij Joop Celis aan het Conservatorium te Maastricht. Daarna volgde hij nog zang- en pianolessen te Freiburg en Amsterdam en volgde hij een aantal masterclasses zang. Sinds 2017 studeert hij koordirectie aan het Utrechts Conservatorium.
Vincent was prijswinnaar zang op het Prinses Christina Concours 2008. In 2017 won hij de Vocallis Liedprijs en in 2018 was hij halve finalist van het Helmut Deutsch Liedwettbewerb in Wenen.
Sinds 2018 vormt Vincent samen met Wouter Bergenhuizen een liedduo. Naast liedzanger is Vincent ook actief als concertzanger én als organist in Gronsveld en Eckelrade.

Wouter Bergenhuizen (Maastricht, 1988) wordt beschouwd als een van de meest belovende jonge musici van Nederland.
Op 4-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste pianolessen. Toen hij 7 jaar oud was, begon hij met het bespelen van de klarinet en op 10-jarige leeftijd begon hij tenslotte ook met vioollessen. Toen hij 12 was, werd hij voor alle drie van deze hoofdvakken toegelaten tot de Jong Talenten Opleiding van het Conservatorium van Maastricht.
Weer vier jaar later koos hij definitief voor de piano en zette hij zijn studie voort aan het Conservatorium van Amsterdam en de Franz Liszt Academie in Boedapest bij grote pianopedagogen als Willem Brons, Jan Wijn en Ferenc Rados.
In 2013 maakte hij zijn debuut als solist bij het Zuid-Nederlands Philharmonisch Orkest met een uitvoering van de Totentanz van Franz Liszt. Sindsdien is hij regelmatig te gast bij dit orkest.
Naast het spelen van een solo-repertoire heeft Wouter een passie voor kamermuziek en heeft hij zich bekwaamd in het geven van concerten met zangers.
Daarnaast is Wouter al sinds 2011 verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam als docent piano klassiek.


Korting entree concerten

Bij reservering van 3 respectievelijk 6 zondagochtendconcerten betaalt u € 37,50 (in plaats van € 45)  respectievelijk € 75 (in plaats van € 90). Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij voorzitter-secretaris van de Stichting Muziek Klassiek Gulpen, de heer Leo Hermans.

Organisatie / informatie:

Stichting Muziek Klassiek Gulpen
L. Hermans, voorzitter-secretaris, tevens contactadres:
tel. 043-4511602, Hamerstraat 8A, 6287 NG Eys, l.hermans-zwitserlood@hetnet.nl
P. Caelen, artistiek leider
H. Heussen, penningmeester

Evenement info & Locatie

Kaart wordt geladen...

Datum: 06/01/2019
Tijdstip: 11:30 - 13:00

Locatie: Herberg de Zwarte Ruiter