U heeft er lang op moeten wachten, maar op zondag 24 oktober gaat eindelijk het nieuwe seizoen van Stichting Muziek Klassiek Gulpen van start. De Belgische pianiste Fem Devos zal dan het spits afbijten met een verrassend programma met werken van Francis Poulenc, Clara en Robert Schumann en Frédéric Chopin. Als vanouds zal het concert plaatsvinden in de ‘Biertuin’ van De Zwarte Ruiter. En uiteraard kunt u net als vroeger voorafgaand aan het concert ‘wakker worden’ met een gratis kopje koffie en na afloop gezellig napraten met een drankje naar keuze.

Aanvang concert: 11.30 uur
Kassa open: 11.00 uur
Entree: € 20 (inclusief koffie/thee bij de ontvangst, en een consumptie naar keuze na afloop)

De Belgische pianiste Fem Devos behaalde in 2016 haar bachelordiploma aan het conservatorium van Gent bij Vitaly Samoshko. Daarna verhuisde ze naar Maastricht om bij Katia Veekmans haar studies te vervolgen, waar ze 3 jaar lang werkte aan het verbeteren van alle aspecten uit het pianospel, nieuw repertoire ontdekte en zich algemeen als klassiek pianiste ontplooide. Ze behaalde daar haar bachelor in 2017 en haar master in 2019 met de hoogst mogelijke beoordeling.

Fem is erg actief in kamermuziek, onder meer als pianiste van het Chekhov Trio, dat zo’n 5 jaar geleden ontstond aan het Conservatorium van Maastricht. Zij worden gecoacht door Henk Guittart, en namen al meerdere keren deel aan het Orlando Festival in Kerkrade, waar ze masterclasses kregen van onder meer het Osiris Trio, het Rusquartet, Shunske Sato, Shuann Chai, en het Nemtsov Duo. In 2018 wonnen zij de 2e prijs en speciale KCB Award op de Triomphe de l’Art International Music Competition in Brussel. Naast het Chekhov trio, maakt Fem ook deel uit van Duo Fandango, een pianoduo met de Schotse pianiste Anna Michels, en werkt ze samen met enkele zangers in lied-projecten.

Naast haar activiteiten als kamermusicus, gaat Fem ook als solo-pianiste gepassioneerd het podium op. Zij gaf concerten op podia in onder meer Brussel, Gent, Kortrijk, Luik, Maastricht en Parijs. In 2019 was Fem te horen in het vijfde pianoconcert van Camille Saint-Saëns met respectievelijk het Universiteitsorkest van Maastricht en het Continuo Orkest in Gent.

Evenement info & Locatie

Kaart niet beschikbaar

Datum: 24/10/2021
Tijdstip: 11:30 - 13:00