Vandaag het tweede van de serie zondagochtendconcerten Muziek Klassiek Gulpen: Voor u treden op Kaat Schraepen, altviool, en David Voncken, piano

Johannes Brahms – Sonate opus 120 nr. 2
Ernest Bloch – Suite (1919) B. 41
George Enescu – Konzertstück

Aanvang concert: 11.30 uur
Kassa open: 11.00 uur
Entree: € 20 (inclusief gratis kop koffie/thee bij de ontvangst en een consumptie naar keuze na afloop)

 

 

Ze is jong en heeft een missie: de altviool als solo-instrument op de kaart zetten. Kaat Schraepen voelde zich als kind meteen aangetrokken tot de diepe, warme klanken van de altviool. Inmiddels mag ze zich al rekenen tot één van de meest in het oog springende talenten. Ze won talloze prijzen, waaronder een eerste prijs van het Concours Européen pour Jeunes Solistes in Luxemburg, een eerste prijs van de International Competition “Salzburg” Grand Prize Virtuoso 2017 en de derde prijs van de  3. Rising Stars Grand Prix 2018 International Music Competition in Berlijn. Enkele hoogtepunten van de afgelopen seizoenen waren optredens tijdens het Aurora Festival (Zweden), het Asiagofestival (Italië) en concerten in het Mozarteum in Salzburg en het Mendelssohnhaus te Leipzig. Als kamermusicus werkte ze met musici als Nino Gvetadze, Daniël Rowland, Maja Bogdanovic en Ilya Grubert.

De uit Margraten afkomstige pianist David Voncken won meerdere prijzen, waaronder een eerste prijs van het Prinses Christina Concours in Maastricht, een eerste prijs van de Belfius Classics in Brussel en een tweede prijs van het Gieseking Wettbewerb in Saarbrücken. Hij gaf concerten op podia als De Munt in Brussel en Theater aan het Vrijthof in Maastricht en soleerde met meerdere orkesten. Tegenwoordig is hij vooral actief als kamermusicus.

 

Evenement info & Locatie

Kaart niet beschikbaar

Datum: 21/11/2021
Tijdstip: 11:30 - 13:00