Op zondag 14 oktober om (ongeveer) 13.00 uur, direct na afloop van het zondagochtendconcert Muziek Klassiek Gulpen, vindt de opening plaats van de expositie van Felix Wijns

Felix Wijns (1959, Maastricht) genoot zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht, afdeling Monumentale Vormgeving: tekenen, schilderen, grafiek en glas-in-lood.
In de schilderijen van Felix staat steeds het landschap centraal : dat van de eigen omgeving, maar ook ruige en verlaten landschappen zoals hij die heeft ervaren tijdens studiereizen naar Nepal, Egypte, Amerika, Scandinavië en Ierland, worden op zijn zo kenmerkende wijze geabstraheerd tot kleurrijke, dynamische abstract-expressionistische composities.
Het werk van Felix is divers: al ruim 35 jaar is hij tevens werkzaam als ontwerper, uitvoerder en restaurateur van glas-in-lood-ramen, zoals te zien is in St.-Geertruid en de basiliek van Meerssen. In 2013 is hij begonnen met een andere techniek die in de glaskunst wordt gebruikt, ‘’glasfusing’’, waarbij hij het oude Egypte en voorstellingen van de Vikingen als thema gebruikt.

felixwijnsglasfusing

Felix exposeert schilderijen en een aantal glasobjecten in De Zwarte Ruiter van 14 oktober tot 16 november 2018.
Zijn atelier is gevestigd aan de Voorsterstraat 90, Nuth.

Evenement info & Locatie

Kaart wordt geladen...

Datum: 14/10/2018
Tijdstip: 13:00 - 16:00

Locatie: Herberg de Zwarte Ruiter