marjon bessems

Marjon Bessems uit Gulpen toont de komende 6 weken (tot 5 januari 2020) nieuwe schilderijen en mixed media werk in Herberg de Zwarte Ruiter. Het werk van Marjon Bessems is divers, maar altijd te herkennen vanwege haar oorspronkelijke eigenzinnige handschrift. Met passie en gedrevenheid creëert zij beelden en schilderijen. Er is altijd sprake van een bepaald soort rusteloosheid of misschien wel onrust. Zij werkt snel en schetsmatig maar met grote trefzekerheid. De thema’s die zij behandelt liggen diep verankerd in haar zelf en geven haar leefwereld een andere dimensie. Het levert een gedrevenheid op die zichtbaar wordt in geabstraheerde figuratieve beelden.

Haar jarenlange ervaring als galeriehouder van De Auw Sjoekelaatfabriek in Gulpen heeft haar inzicht vergroot in het vakgebied met betrekking tot mogelijkheden en onmogelijkheden. Het onderscheidingsvermogen is daardoor sterk ontwikkeld.

Zij werkt veel in opdracht van particulieren en bedrijven en exposeert daarnaast regelmatig zowel in binnen- als buitenland. Marjon Bessems werd in 2003 genomineerd voor kunstenaar van het jaar in Nederland.

De opening van de expositie vindt plaats op zondag 24 november om 13.00 uur, aansluitend aan het zondagochtendconcert Muziek Klassiek Gulpen in De Zwarte Ruiter. Volodja Balzalorsky (viool) en Peter Caelen (vleugel) verzorgen een vioolrecital. U bent van harte welkom.

www.marjonbessems.nl

Evenement info & Locatie

Kaart niet beschikbaar

Datum: 24/11/2019
Tijdstip: 13:00 - 19:00

Locatie: Herberg De Zwarte Ruiter